Vlooienmiddel hond Effipro 100 ml vlooienspray, goedkoper dan pipetten, handig bij jonge en opgroeiende dieren

Vorige Artikel 18 van 27 Volgende

De oplossing tegen vlooien en teken op basis van fipronil bij hond en kat.

Vlooien (Ctenocephalides spp.) zijn schadelijk omdat ze jeuk en allergieën veroorzaken en uw huisdier een lintwormbesmetting kunnen bezorgen. Jeuk leidt tot krabben waardoor wondjes ontstaan met kans op ontstekingen. Bij pups en kittens kan het hebben van vlooien zelfs bloedarmoede tot gevolg hebben.

Er zijn verschillende soorten teken waaronder Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus. Zo kan de Ixodes teek zowel bij hond als mens de ziekte van Lyme overbrengen. De symptomen bij de hond zijn o.a. lusteloosheid, koorts, gewrichtsproblemen en soms nierproblemen. De Dermacentor teek is vooral berucht als drager van de piroplasmose parasiet, die de ziekte babesiose kan veroorzaken met als mogelijke gevolgen bloedarmoede, bloedplassen, geelzucht, lusteloosheid en hoge koorts.

Daarom is het belangrijk uw huisdier goed te beschermen tegen vlooien en teken.

Effipro® bevat fipronil als werkzame stof. Fipronil wordt wereldwijd het meest gebruikt als vlooien- en tekenbestrijdingsmiddel. Effipro® is verkrijgbaar als spot-on en spray. De spray werkt behalve tegen vlooien en teken ook tegen luizen. De spot-on bevat een nieuwe klinisch geteste formulering voor een snelle en lange werking.

Speciaal voor Effipro® is een nieuwe pipet ontwikkeld. Deze is eenvoudig en zonder knoeien te openen. Het grote gebruiksgemak geldt niet alleen voor het openen. De pipet is namelijk ook simpel in één handbeweging leeg te drukken.
Een instructie voor het openen van de pipet is aan de linkerkant te vinden.


EFFIPRO: HET ASSORTIMENT

Effipro spot-on voor hond en kat:
- Verpakking met 4 pipetten

Voor de hond in de gewichtsklassen:
S (2-10 kg)
M (10-20 kg)
L (20-40 kg)
XL (40-60 kg)

Effipro spray voor hond en kat:
- Flacon van 100 ml
- Flacon van 250 ml
- Flacon van 500 ml (levert per pompslag 3 ml product!)

_____________________________________________________

Productinformatie
Effipro 10% spot-on voor katten. Werkzame stof: Fipronil 100 mg/ml. Indicaties: Bestrijding van vlooien en teken. Het product werkt tot 2 weken tegen teken. Contra-indicaties: Niet toedienen aan kittens jonger dan 2 maanden of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren, konijnen en bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen. Bijwerkingen: Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen. Registratienummer: REG NL 102086. Kanalisatie: Vrij. Effipro 10% spot–on voor honden. Werkzame stof: Fipronil 100 mg/ml. Indicaties: Bestrijding van vlooien en teken. Werkt tot 8 weken tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Contra-indicaties: Niet toedienen aan puppies jonger dan 2 maanden of aan puppies die minder dan 2 kg wegen. Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren, katten, konijnen en bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen. Bijwerkingen: Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen. Registratienummer: REG NL: 102115 – 102118. Kanalisatie: Vrij. Effipro 0,25% spray voor honden en katten. Werkzame stof: Fipronil 2,5 mg/ml Indicaties: Bestrijding van vlooien, teken en bijtende luizen. Werkt tegen nieuwe infecties van volwassen vlooien tot 6 weken bij katten en tot 3 maanden bij honden en werkt tot 4 weken tegen teken. Puppies vanaf twee dagen oud kunnen veilig worden behandeld. Contra-indicaties: Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren, konijnen en bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen. Bijwerkingen: Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen. Registratienummer: REG NL 101949. Kanalisatie: Vrij. Producent: Virbac S.A. – Carros Cedex. Distributeur: Virbac Nederland BV – Barneveld. Lees voor gebruik eerst de bijsluiter.

Verpakking: Sprayflacon 100 ml.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel