Vlooienmiddel hond Adventix 40/200 ( 4 pipetten voor honden van 1.5 kg- 4 kg) voor op de huid tegen vlooien en teken

Vorige Artikel 12 van 28 Volgende

Voor het voorkomen en behandelen van vlooien, teken en zandvliegen bij honden.

De bescherming tegen vlooienbesmetting duurt 4 weken. De bescherming en het afwerend vermogen tegen tekenbesmettingen duurt 3 a 4 weken naargelang de tekensoort. Teken die reeds op de hond aanwezig zijn op het ogenblik van de behandeling dienen best te worden verwijderd. Advantix bevat permethrine, waardoor er minder teken zich gaan aanhechten. Het afwerend vermogen tegen zandvliegen bedraagt 2 weken en tegen muggen 2 à 4 weken, naargelang de muggensoort.

Advantix blijft ook werkzaam na blootstelling aan water. Echter u kunt de hond beter direct na aanbrengen niet wassen.

Samenstelling
Imidacloprid-Permethrine- Butylhydroxytolueen (E321)
N-methylpyrrolidone-Miglyol 812-Citroenzuur (E330)

Actieve stoffen
Imidacloprid: 100 mg/ml
Permethrine: 500 mg/ml

Farmaceutische vorm en verpakking
Spot-on oplossing.
Heldere, gele tot bruine oplossing.


Gebruiksaanwijzing
Enkel voor gebruik op de huid. Enkel aanbrengen op onbeschadigde huid.

Neem een pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai en verwijder het dopje. Het dopje er omgekeerd weer opsteken, draaien om het zegel te verbreken en het dopje terug verwijderen.

Op de hond aanwezige vlooien worden gedood binnen één dag na de behandeling. Een éénmalige behandeling voorkomt verdere vlooienbesmetting gedurende vier weken. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD).

Voorzorgsmaatregelen
Men dient erop toe te zien dat de inhoud van de pipet niet in contact komt met de ogen of muil van de te behandelen honden.

Men dient erop toe te zien dat het product correct wordt toegediend, zoals beschreven in rubriek 4.9. In het bijzonder dient orale opname door het likken aan de toedieningsplaats door behandelde honden of door dieren die in ermee in contact komen, vermeden te worden.

Niet gebruiken bij katten.
Dit product is extreem giftig voor katten en zou fataal kunnen zijn vanwege de specifieke fysiologie van katten, die sommige verbindingen zoals permethrine niet kan afbreken. Houd behandelde honden verwijderd van katten totdat de toedieningsplaats droog is, om te voorkomen dat katten per ongeluk worden blootgesteld aan dit product. Het is belangrijk te verzekeren dat katten niet likken aan de toedieningsplaats van een hond die met dit product werd behandeld. Zoek onmiddellijk diergeneeskundig advies indien dit gebeurt.

Raadpleeg uw dierenarts vooraleer het product te gebruiken bij zieke en verzwakte honden.

Behandelde honden mogen onder geen enkele omstandigheid toegelaten worden tot om het even welke vorm van oppervlaktewater gedurende tenminste 48 uur na behandeling, omdat het product schadelijk is voor aquatische organismen.

Contra-indicaties
In afwezigheid van beschikbare gegevens zou het product niet mogen gebruikt worden bij pups van minder dan 7 weken of 1,5 kg lichaamsgewicht.
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen.
Niet gebruiken bij katten.

Ongewenste effecten
In zeer zeldzame gevallen kunnen bij de hond reacties optreden zoals voorbijgaande huid-overgevoeligheid (toename van lokale jeuk, krabben, wrijven, haarverlies en roodheid op de toedieningsplaats) of lusteloosheid, die doorgaans vanzelf verdwijnen.

In zeer zeldzame gevallen kunnen honden gedragsveranderingen (agitatie, rusteloosheid, gejank of gerol), gastro-intestinale symptomen (braken, diarree, hypersalivatie, verminderde eetlust) en neurologische verschijnselen vertonen, zoals onregelmatige bewegingen en stuiptrekkingen bij honden die gevoelig zijn voor het bestanddeel permethrine. Deze verschijnselen zijn over het algemeen van voorbijgaande aard en verdwijnen doorgaans vanzelf.

Vergiftiging door ongewilde orale opname door honden is onwaarschijnlijk, maar zou in zeer zeldzame gevallen kunnen voorkomen. In dit geval kunnen zenuwverschijnselen zoals trillen en lusteloosheid optreden. De behandeling zou symptomatisch moeten zijn. Er is geen specifiek tegengif bekend.


Toedieningswijze en toedieningsweg
De aanbevolen minimale dosis is:
10 mg/kg lichaamsgewicht (LG) imidacloprid en 50 mg/kg lichaamsgewicht (LG) permethrine.

Doseringsschema voor Advantix spot-on:
Honden 1.5-4 kg lichaamsgewicht
Advantix 40/200 spot-on solution (0,4 ml)
Honden 4-10 kg lichaamsgewicht
Advantix 100/500 spot-on solution (1,0 ml)
Honden 10-25 kg lichaamsgewicht
Advantix 250/1250 spot-on solution (2,5 ml)
Honden 25-40 kg lichaamsgewicht
Advantix 400/2000 spot-on solution (4,0 ml)
Voor honden > 40 kg lichaamsgewicht
de geschikte combinatie van pipetten gebruikt te worden.

Verpakking: Advantix 40/200 Spot-on solution 4 pipetten.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel