Vlooienmiddel hond Prac-tic : preventief voor vlooien en teken. ( 6 pipetten voor honden van 4.5-11 kg)

Vorige Artikel 24 van 28 Volgende
Eigenschappen
Het diergeneesmiddel is een oplossing voor spot-on gebruik met een insecticide en acaricide werking. Het bevat pyriprole als werkzame stof.Pyriprole is een insecticide en acaricide behorend tot de phenylpyrazole klasse. Het werkt door interactie met chloride kanalen voorzien van een ligand poort; in het bijzonder bij die poorten die werken via neurotransmitter gamma-aminobutyric acid (GABA). Daarbij wordt het pre- en postsynaptische transport van chloride ionen door celmembranen geblokkeerd. Dit resulteert in een ongecontroleerde activiteit van het centrale zenuwstelsel en de dood van de insecten en teken.Bij honden worden de bijwerkingen geassocieerd met neurologische symptomen veroorzaakt door de metabolieten van de actieve stof. De parasieten worden eerder gedood door contact dan door systemische blootstelling. Pyriprole doodt vlooien binnen 24 uur en teken (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus, Ixodes scapularis, Dermacentor variabilis, Amblyomma americanum) binnen 48 uur na blootstelling.
Doeldier
Honden.
Indicaties

Ter behandeling en preventie van vlooienbesmettingen (Ctenocephalides canis en C. felis) bij honden. De duur van de insecticide werkzaamheid tegen nieuwe besmettingen met vlooien houdt minstens 4 weken aan. Het diergeneesmiddel kan ingezet worden als onderdeel van de behandelingsstrategie bij Flea Allergy Dermatitis (FAD). Tot minimaal 4 weken na behandeling worden de volwassen vlooien gedood voordat zij eitjes leggen. Prac-tic onderbreekt levenscyclus van de vlo doordat het de complete ei productie elimineert.
Voor de behandeling en preventie van teken besmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Ixodes scapularis, Dermacentor reticulatus, Dermacentor variabilis, Amblyomma americanum) bij honden. Het diergeneesmiddel heeft een aanhoudende acaricide werkzaamheid tegen teken gedurende 4 weken.

Contra-indicaties

Niet toedienen aan honden met een leeftijd van minder dan 8 weken, of met een lichaamsgewicht minder dan 2 kg.
Niet toedienen in geval van een bekende overgevoeligheid voor verbindingen behorende tot de phenylpyrazole klasse of één van de hulpstoffen.
Niet toedienen aan zieke (systemische aandoeningen, koorts) of herstellende dieren.
Dit product is speciaal ontwikkeld voor honden. Niet toedienen aan katten, dit kan tot overdosering leiden.
Niet toedienen aan konijnen.

Bijwerkingen
De volgende lokale reacties kunnen worden waargenomen op de plaats van toediening: verkleuring van de vacht, lokale haaruitval of jeuk. Lokale cosmetische effecten zoals een vettig uiterlijk of samengeklit haar zijn normaal. Wanneer bovenstaande voorkomt zal dit binnen 24 uur na toediening verdwijnen.Een korte periode van speekselen kan optreden wanneer het dier zich likt op de behandelde plaats onmiddellijk na de behandeling. Dit is geen teken van vergiftiging en verdwijnt binnen enkele minuten zonder behandeling. Een correcte toediening zal het likken van de behandelde plaats minimaliseren.
Dosering/Toediening

De aanbevolen minimum dosering is 12,5 mg/kg lichaamsgewicht pyriprole, overeenkomend met 0,1 ml/kg lichaamsgewicht Prac-tic spot-on oplossing.

Gewicht kgVolume van 12,5% (w/v) oplossing (ml)Pyriprole (mg/kg lichaamsgewicht)
2-4.5
>4.5-11
>11-22
>22-50
0,45
1.1
2.2
5,0
12.5-28.1
12.5-30.6
12.5-25.0
12,5-28,4
>50Gebruik juiste combinatie van pipetten 
Binnen iedere gewichtsklasse dient de totale inhoud van de pipet van de juiste grootte te worden gebruikt.
Wachttijdadvies
NVT
Waarschuwingen

Dit diergeneesmiddel is voor de behandeling van honden die besmet zijn met teken en volwassen vlooien. Alle aanwezige honden in hetzelfde huishouden dienen te worden behandeld.
In geval van een zware besmetting dient voorafgaand aan de behandeling de omgeving van de hond te worden gestofzuigd en behandeld met een geschikt insecticide.
Honden niet wassen met shampoo of baden binnen 48 uur voor de behandeling. Onderdompeling van het dier in water of wassen met shampoo binnen 24 uur na de behandeling kan de effectiviteit van het product reduceren. Daarentegen had een wekelijkse onderdompeling in water geen nadelig effect op de werkzaamheid tegen vlooien en teken.

Houdbaarheidstermijn
Wanneer bewaard in originele verpakking: 3 jaar.

Registratienummer/Kanalisatiestatus
REG NL 10507/10508/10509/10510 VRIJ

Bron: FIDIN; EMEA.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel