Hondenvoer

Voor ons gehele aanbod hondenvoer kijk onderaan de pagina

Als baasje wilt u het beste voer voor uw hond. Maar waar moet u allemaal op letten bij de keuze voor hondenvoer?

Bij Alles Hier 4 Uw Dier vindt u hondenvoer: 

 • Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Op basis van ervaring geselecteerd
 • Eenvoudig online te bestellen
 • voor 14.00 uur besteld de volgende dag in huis.
 • gratis verzending vanaf 35,-

Hoe kies ik het juiste voer voor mijn hond? Hondenvoer.png

Er bestaan vele merken en soorten hondenvoer. Maar hoe maakt u uit dit ruime aanbod de juiste keuze, zodat u een gezonde, verantwoorde en lekkere maaltijd neer kunt zetten voor uw hond?

De keuze voor hondenvoer is afhankelijk van een viertal factoren:

 1. De leeftijd van uw hond
 2. Het ras van uw hond
 3. Eventuele allergieën of dieeteisen
 4. Energie behoefte van de hond

De leeftijd van uw hond

Er wordt onderscheid gemaakt in hondenvoer voor drie verschillende levensfasen van de hond:

 •  Puppy / Junior
 • Volwassen
 • Senior

Bij de keuze voor hondenvoer staat de leeftijd van uw hond centraal. Een jonge hond krijgt ander soort voer dan een volwassen hond. Dit heeft te maken met de voedingsstoffen die een puppy nodig heeft.

Wanneer u een puppy bij de fokker koopt geeft de fokker waarschijnlijk een klein zakje met voer mee. Dit is het voer dat de fokker uw hond heeft gegeven. Vaak wordt aangeraden niet van voer te wisselen als u de pup net heeft. De pup moet dan wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving. Dit brengt veel stress mee. Het is daarom erg belangrijk dat uw puppy goed eet en drinkt. De voeding die uw puppy bij de fokker heeft gehad is vertrouwd. Na een tijdje kunt u ervoor kiezen te wisselen van voer. Vanwege de benodigde voedingsstoffen voor uw hond zal de hond de eerste periode nog wel puppybrokken nodig hebben.

Ook de oudere honden hebben een andere voedingsbehoefte als jonge honden. Vaak zijn de senior honden minder actief en hebben een verhoogd risico op gewrichtproblemen, maar ook hart- en nierkwalen zien we meer bij de senior.

Het ras van uw hond

Ook het soort (ras) hond dat u heeft is van belang in de keuze voor het geschikte hondenvoer. Een jonge hond die later uit zal groeien tot een grote hond heeft een ander soort voeding nodig dan een hond die altijd klein zal blijven.

Bij de grotere honden is de juiste voeding belangrijk om gelijkmatig op te groeien en botvergroeiingen te voorkomen.

Daarnaast hebben sommige rassen sneller last van bijvoorbeeld darmkwalen dan andere rassen. Ook hier kunt u rekening mee houden in de keuze voor het voer.

Allergieën of dieeteisen

Net als bij mensen kunnen ook honden last hebben van allergieën of andere kwalen. Uw hond kan dan niet tegen bepaalde voedingsstoffen of heeft voer nodig dat goed is voor het herstel van de hond.

Ook kan voeding een belangrijke ondersteunende functie hebben bij bijvoorbeeld nierproblemen.

Bij Alles Hier 4 Uw Dier vindt u diverse soorten hondenvoer en dieetvoer voor honden. Lees altijd goed de productbeschrijving, zodat u er zeker van bent dat u het juiste voer heeft voor uw hond. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met dierenarts T. Aalders opnemen voor een passend advies.

Energie behoefte van uw hond.

Binnen bepaalde rassen is het energie niveau per hond verschillend. Net als bij mensen wordt de ene mens sneller dik dan de andere. Bij honden is dat ook zo. Daarnaast zal een jachthond of een politiehond een ander energie verbruik hebben dan een hond die veel op de bank ligt. Ook hier moet men rekening houden in de voer keuze.

Overstappen van hondenvoer

Bent u van plan over te stappen van voer? Dan is het belangrijk dat dit geleidelijk gaat. Uw hond moet namelijk wennen aan het nieuwe voer. Een goede manier om dit te doen is het voer te mengen. U geeft uw hond dan iedere dag iets meer van het nieuwe voer, totdat uw hond helemaal over is. Hier trekt u gemiddeld een week voor uit.

Hoeveel voer moet ik mijn hond geven?

De hoeveelheid voer die uw hond moet hebben op een dag hangt af van de leeftijd en het uiteindelijke gewicht van de hond wanneer deze volwassen is. Op de verpakking van het hondenvoer staat een overzichtstabel met de hoeveelheid voer die uw hond per dag moet hebben. 

Dit blijven richtlijnen. Voor een nauwkeurig advies kunt u altijd bij de assistentes terecht.

Wat mogen honden absoluut niet eten?

Er zijn veel dingen die honden absoluut niet mogen eten, omdat ze hier ziek van worden. Let dus altijd goed op wat u uw hond te eten geeft.

Groenten en fruit

Voorbeelden van groenten en fruit die giftig zijn voor honden zijn ui, knoflook, champignons, krenten, rozijnen, druiven en aardappelschillen.

Overige voeding

Voorbeelden van andere soorten voeding waar honden ziek van kunnen worden zijn varkensvlees, chocolade en veel planten.

De Do’s en Don ‘ts voor het geven van hondenvoer op een rijtje

Do’s

 • Geef de volwassen hond twee maaltijden per dag, dit is voldoende. Mocht uw hond een gulzige eter zijn, kijk dan in de webwinkel naar de Slow-feeder. Rustig eten verbeterd de gezondheid van uw hond.
 • Zorg ervoor dat het vleesgehalte in het voer hoog is. De prijs van het voer wordt bepaald door de kwaliteit en de hoeveelheid van vlees in het voer. Want hiervoor geldt hoe meer vlees van goede kwaliteit hoe minder uw hond zal eten, hoe minder vaak de hond ontlasting maakt.
 • Geef uw hond voer dat bij zijn leeftijd en activiteitsniveau hoort.

Don ‘ts

 • Zorg ervoor dat uw hond alleen zijn eigen eten eet en niet het eten wat u zelf op tafel krijgt. Geen enkele hond hoeft te dik te zijn.
 • Geef niet teveel tussendoortjes ( dentastix = is veel calorieën)

Hondenvoer direct online bestellendierenarts.png

Bij Alles Hier 4 Uw Dier kunt u hondenvoer eenvoudig en snel online bestellen. Ons hondenvoer heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast heeft dierenarts T. Aalders zelf ervaring met de voeding die bij Alles Hier 4 Uw Dier te bestellen is.

Twijfelt u over welke voeding het beste bij uw hond past? Neem dan contact met ons op. Dierenarts T. Aalders geeft u graag een passend advies.

 

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel