Vlooienmiddel hond

Bestrijd vlooien met een vlooienmiddel speciaal voor honden. In ons assortiment vindt u pipetten, sprays en halsbanden om vlooien tegen te gaan vanaf € 11,50. Om er zeker van te zijn dat het vlooienmiddel effectief werkt, adviseert onze dierenarts u graag welk vlooienmiddel het best past bij uw huisdier.

Uitgelicht: de drie verschillende vlooienmiddelen

Bij Alles Hier 4 Uw Dier verkopen wij drie verschillende vlooienmiddelen: pipetten, sprays en halsbanden. Wij lichten de verschillende middelen voor u uit.

 • Vlooiendruppels (pipetten)
  Vlooiendruppels zijn een van de meest gebruikte anti-vlooienmiddelen. Dankzij het handige pipet brengt u de druppels eenvoudig aan tussen de schouderbladen van uw viervoeter. Met een pipet behandelt u naast vlooien ook spoelwormen, teken, oormijt, zandvliegen en muggen. Controleer altijd de gebruiksaanwijzing om te kijken tegen welk ongedierte het pipet werkt. 

 • Vlooienspray
  Een vlooienspray wordt vaak gebruikt in huis om te voorkomen dat vlooien zich gaan nestelen. Spuit de spray onder andere op uw huisdier, meubelen, vloerbedekking en plinten te spuiten. Laat de spray vervolgens een aantal uur intrekken. Let op: stofzuig de rest van de dag uw huis niet. Wanneer u gaat stofzuigen, vermindert u de werking van de vlooienspray. 

 • Anti-vlooien halsband
  Een anti-vlooien halsband is geurloos en waterbestendig, waardoor het een innovatieve manier is om uw hond te beschermen tegen vlooien. De werkzame stoffen in de halsband verspreiden zich via het huidvet over het hele lichaam. Zorg er daarom altijd voor dat de halsband de huid raakt. De halsband zit goed wanneer u twee platte vingers tussen de halsband en de nek van de hond kunt plaatsen. 

 

Hoe herken ik vlooien?

Wanneer u merkt dat uw hond veel krabt is de kans op vlooien groot. Kam de haren van uw trouwe viervoeter opzij met een speciale vlooienkam en controleer of u vlooien ziet. Als dit niet het geval is, kunt u kijken of de vacht veel zwarte stipjes bevat. De kans is groot dat dit vlooienpoep is.

Om er zeker van te zijn dat het ook daadwerkelijk om vlooienpoep gaat, kunt u een eenvoudig testje doen. Leg de vlooienpoep op een natte tissue of een stuk keukenrol. Wanneer de vlooienpoep licht rood kleurt, heeft u te maken met vlooien.

Hoe loopt een hond vlooien op?

Er wordt vaak gedacht dat honden vlooien oplopen via andere dieren. Uit onderzoek is echter gebleken dat honden veelal vlooien oplopen vanuit de omgeving. Dit gaat als volgt:

 • Een volwassen vlo op een hond of kat zuigt bloed, waarna de vlo honderden tot duizenden eitjes legt.
 • Deze eitjes vallen buiten of binnen op de grond. Hieruit ontstaan larven die wegkruipen naar donkere plekken, zoals kieren, naden en bladeren.
 • De larven voeden zich met vlooienpoep, waarna ze zich ontwikkelen tot een volwassen vlo. Onder invloed van warmte en trillingen komt de pop uit en wordt de vlo geboren.
 • Vervolgens wacht de vlo op een passerende hond of kat waar hij op kan springen, zodat hij zichzelf kan voeden met bloed. De cyclus herhaalt zich.

Is het mogelijk om vlooien te voorkomen?

Om vlooien te voorkomen, is het belangrijk om uw hond regelmatig te controleren. Zo ontdekt u de vlooien in een vroeg stadium. Daarnaast kunt u bovenstaande vlooienmiddelen ook gebruiken ter preventie.

Bestel uw vlooienmiddel voor honden eenvoudig online

Wilt u extra informatie over de verschillende soorten vlooienmiddelen? Neem contact op door te mailen naar info@dapzw.nl of bel onze dierenartsenpraktijk Zwolle / Zwartewaterland voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar op 038 477 1951.

 

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel