Gezonde voeding voor je cavia's 

Cavia’s zijn heel leuke huisdieren die niet moeilijk te onderhouden zijn. Althans, dat is wat veel mensen denken. Maar wist je dat cavia’s bijzonder veeleisend zijn als het om voeding gaat? De spijsvertering van cavia’s werkt erg snel en hun darmen moeten daarom altijd gevuld zijn. Een cavia eet de hele dag door en mag nooit op dieet. Wij lichtten de drie soorten voeding uit die niet mogen ontbreken in het hok van jouw favoriete knaagdiertjes. 

Lees meer... 


Mag mijn hond dit eten? Editie 2: groenten 

In de tweede editie van 'Mag mijn hond dit eten?' Lichten wij deze keer de verschillende soorten groenten uit. Zo kunt u uw trouwe viervoeter bijvoorbeeld beter geen champigons geven, maar kunnen worteltjes daarentegen geen kwaad. 

Lees meer... 


7 tips voor het knippen van hondennagels

De meeste hondenbaasjes vinden het knippen van de nagels van hun hond geen prettig klusjes. Normaal  gesproken slijten de nagels van honden af bij het lopen over een harde ondergrond, waardoor bijknippen niet nodig is. Wanneer een hond wat ouder wordt en minder ver kan lopen of om andere redenen niet veel loopt, kan het nodig zijn om de nagels te knippen. Met deze tips knipt u zonder probleem de nagels van uw hond.

Lees meer...


Mag mijn hond dit eten? Editie 1: fruit

Met deze handige infographic zie je in één oogopslag welke groenten en fruit jouw hond wel of niet mag hebben. 

Lees meer...


Tips om jouw pup zindelijk te maken

Het zindelijk maken van de hond is een belangrijk onderdeel inde opvoeding. Maar hoe maak je een hond zindelijk? En wat moet je doen wanneer de pup toch binnen plast of poept? 

Lees meer...

 

 


Hoe was je een hond?

Een hond die buiten speelt, zal ongetwijfeld af en toe vies worden. Het is dan verstandig om de hond te wassen. Dit zorgt niet alleen voor een frissere geur maar is ook nog eens beter voor de gezondheid van de hond. 

Lees meer... 

 


 

7 redenen om een asieldier te adopteren 

In de vakantie zijn er veel dieren die naar het asiel worden gebracht. Het adopteren van een (van deze) asieldieren is een hele stap. Toch zijn er goede redenen om een dier uit het asiel te adopteren. Wij noemen er zeven. 

Lees meer... 

 

 


Een nieuwe kitten aanschaffen? 

Overweeg je om een kitten te kopen? Het is belangrijk om bewust na te denken over de voor- en nadelen wanneer je een kat aanschaft. Een kat kan namelijk ongeveer 15 jaar oud kan worden, dus een kat zal een groot deel van je leven uit gaan maken.

Lees meer... 

 


De hond als waakhond

In films zijn waakhonden vaak enorm agressief en achtervolgen ze de postbode. Daarnaast verjagen ze regelmatig inbrekers. Maar is een hond in de praktijk wel geschikt als inbraakpreventiemiddel? 

Lees meer..

 

 


 

Kluiven als gebitsverzorging

Het is een verterend beeld. Je hond die je al een tijdje niet hoort en gelukkig is omdat het lekker op een bot aan het kauwen is. In dit blog geven wij antwoord op de vraag waarom
het goed is om je hond af en toe een kluif te geven.  

Lees meer..

 

 


 

Vlooienbeten bij de hond

Vlooienbeten kunnen voor veel jeuk zorgen. Vlooien blijven namelijk leven door het bloed dat ze eten. Dat bloed halen ze niet alleen bij een hond of kat maar ook bij mensen. Ze springen veelal uit de omgeving op een hond, kat of mens. 

Lees meer..


Vlooienbeten, zo zien ze er uit

Een vlooienbeet jeukt ontzettend en lijkt op een muggenbult. Hoe herken je een vlooienbeet, wat is het nu precies en wat doe je er tegen? Alles Hier 4 Uw Dier geeft uitleg over de uiterlijke kenmerken van een vlooienbeet en de schuilplaatsen van de vlo.

Lees meer.. 

 


 

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel