Bestel direct vlooienmiddel voor uw hond of vlooienmiddel voor uw kat. 

Vlooienbeten, zo zien ze er uit

Een vlooienbeet jeukt ontzettend en lijkt op een muggenbult. Hoe herken je een vlooienbeet, wat is het nu precies en wat doe je er tegen? In dit blog geeft Alles Hier 4 Uw Dier uitleg.

Herkenning vlooienbeet

Na de beet van een vlo ontstaat er op de huid een rood vlekje met een puntje bloed in het midden. Dat bultje jeukt vaak enorm, maar de mate waarin is anders bij u of uw hond. Bij sommigen ontstaat er door de beet bovendien een allergische reactie. Veelal is het dat te herkennen doordat er naast de bult die ontstaat door de beet ook andere bultjes voorkomen.

Een vlooienbeet verschilt van een muggenbult. Bij een muggenbult zijn er slechts één of enkele beten verspreid over het lichaam te zien. Een beet door een vlo is te herkennen aan het feit dat er vaak meerdere bultjes dicht op elkaar staan. Bij mensen is dit met name te zien op plaatsen waar kleding wordt gedragen. De meest voorkomende plekken waar een vlooienbeet te vinden is zijn de lies, de onderbenen, op de voeten of net onder de broeksriem.

Ontstaan vlooienbeet

Een vlo leeft van bloed. Door bloed te drinken van bijvoorbeeld een hond, kat of mens blijft de vlo leven. Een vlo kan ontzettend veel eitjes leggen. Onder deurposten, in tapijt en onder kleden en dergelijke komen de eitjes uit. Het eitje wordt een cocon en als de vlo na twee weken (bij hogere temperaturen gaat de ontwikkeling sneller) uit die cocon komt dan gaat ze op zoek naar voedsel. Ze springt dan op iemand die voorbij loopt. Dit kan zowel een hond, kat als mens zijn.  

Wat doe je tegen vlooienbeten

Vlooienbeten zijn erg vervelend omdat ze enorm jeuken en zelfs allergische reacties kunnen uitlokken. In de meeste gevallen gaan de vlooienbeten vanzelf weg. Er hoeft in dan ook geen medicatie gebruikt te worden.

Voorkomen is echter altijd beter dan genezen. Maak daarom als u last heeft van vlooien het huis goed schoon (de eitjes legt de vlo met name in of onder tapijt). Daarnaast is het van belang uw huisdieren vlovrij te houden. Dat kunt u onder andere doen door gebruik te maken van tabletten. druppels, spray, shampoo  of bandjes.

Heeft u een hond of kat en bent u op zoek naar anti-vlo middel? Kijk bij onze vlooienmiddelen hond en onze vlooienmiddelen kat

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel