Vlooienbeten bij een hond

Vlooien kunnen voor veel jeuk zorgen. Vlooien blijven namelijk leven door het bloed dat ze eten. Dat bloed halen ze niet alleen bij een hond of kat maar ook bij mensen. Ze springen veelal vanuit de omgeving op een hond, kat of mens.

Hoe herken ik vlooien bij mijn hond?

Een hond met vlooien zal relatief vaak krabben . Vermoedt u vlooien bij uw hond, dan is het zaak om te checken of dat ook daadwerkelijk zo is. De makkelijkste manier is door de vacht ietwat opzij te duwen en vervolgens te kijken of u vlooien ziet zitten.

Soms kan het moeilijk zijn om vlooien te herkennen, maar komen er uit de vacht van een hond wel veel zwarte vlooienpoepjes. Om zeker te weten dat het om de ontlasting van een vlo gaat en niet om stof of modder kunt u een simpel testje doen. Als u de vermoedelijke vlooienpoepjes op een natte tissue legt, zullen deze lichtjes rood kleuren. Dit heeft ermee te maken dat het bloed dat de vlo eet als voedsel ook in de ontlasting terug te vinden is. 

Hoe bestrijd ik vlooien?

Bij een geconstateerde vlooienplaag is bestrijding van belang. De volwassen vlooien zijn vaak op dier en mens te vinden, maar de eitjes liggen vaak in het huis. Populaire plekken zijn hierbij het tapijt en deurposten. Maak bij een vlooienplaag het huis dan ook goed schoon. De eitjes kunnen dan namelijk niet meer uitkomen.

Bij de hond zijn verschillende manieren om vlooien te bestrijden. Een halsband, pipetten of een spray. Een halsband zorgt ervoor dat er constant een stof wordt afgegeven die een klein beetje onder de vetlaag in de huid gaat zitten. Een vlo zal vervolgens doodgaan op het moment dat deze op de huid van de hond terecht komt.

Met een pipet dient u af en toe bestrijdingsmiddel toe. De pipetjes moeten in de nek worden toegediend. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat niet elk bestrijdingsmiddel voor elk huisdier geschikt is. Een middel dat voor de kat werkt, is niet voor de hond.

Met een vlooienspray kunt u eitjes, larven en vlooien doden.

Hoe voorkom ik vlooien?

Het voorkomen van vlooien hangt samen met de bestrijding ervan. Op het moment dat uw huisdier een vlooienband draagt, is de kans dat de vlo bij uw hond op zoek gaat naar voedsel nihil.

Heeft uw hond last van vlooien en bent u op zoek naar bestrijdingsmiddelen voor de vlooien bij uw hond? Kijk bij ons assortiment vlooienmiddelen.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel