Het is een verterend beeld. Je hond die je al een tijdje niet hoort en gelukkig is omdat het lekker op een bot aan het kauwen is. In dit blog geven wij antwoord op de vraag waarom het goed is om je hond af en toe een kluif te geven.  

De voordelen van kauwen

Het kauwen is voor een hond niet enkel een leuke manier om zich te vermaken. Jonge honden maar ook oudere honden hebben een grote behoefte om ergens op te bijten. Als ze jong zijn doen ze dit om te spelen, wanneer ze ouder zijn is het vaak een gevolg van stress. Door een hond een bot te geven, wordt de natuurlijke kauwbehoefte van de hond vervult.

Daar komt bij dat het niet alleen het idee is dat je hond er gelukkig van wordt. Dat is ook daadwerkelijk het geval. Bij het kauwen komt namelijk het gelukshormoon endorfine vrij. De hond wordt er dus ook feitelijk gelukkiger van. Reden te meer om je viervoeter af en toe een bot of kluif te geven.

Het voorkomen van tandsteen

Door op een bot te kauwen, krijgt een hond op een natuurlijke manier calcium binnen én behoudt hij gezond tandvlees. Het knabbelen op bot, huid en pezen zorgt bovendien voor schone tanden en kiezen. Het speeksel dat vrijkomt als een hond kluift, zorgt ervoor dat er collageen vrijkomt. Dat collageen is goed tegen tandplak aangezien het tandplak oplost.

Meer informatie over kluiven

Het is belangrijk om goed voor uw hond en het gebit van uw hond te zorgen. Dat kan door uw hond af en toe een kluif te geven en regelmatige controle. Voor meer informatie over (natuurlijke) honden gebitsverzorging kunt u op onze pagina over honden gebitsverzorging kijken.  

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel