De hond als waakhond

In films zijn waakhonden vaak enorm agressief en achtervolgen ze de postbode. Daarnaast verjagen ze regelmatig inbrekers. Maar is een hond in de praktijk wel geschikt als inbraakpreventiemiddel? 

Het afschrikkende effect van blaffende honden

Een goede waakhond heeft fysieke kracht en temperament. Daarbij is het belangrijk dat de hond de territoriumdrift kent. Een hond kent twee soorten territorium namelijk het primaire en secundaire territorium. Het primaire territorium is het territorium waarin de hond slaapt en leeft. Dit territorium zal een hond goed willen beschermen. Op boerderijen zijn vaak waakhonden te vinden die dit eigen territorium streng bewaken.
Het secundaire territorium is het jachtgebied.

Bij het hebben van de hond als waakhond moet er rekening worden gehouden met de hond als huisdier. Een waakhond moet namelijk net als een hond die 'enkel' als huisdier wordt gehouden, goed luisteren en het verschil weten tussen de eigen baas en een vreemde om te weten of hij of zij wel of niet aan moet vallen.

De belangrijke zaken bij het hebben van een waakhond

Een hond kan door enkel het blaffen al veel mensen afschrikken. Bij het bepalen of u beter een alarm of een hond aan kunt schaffen, moet u denken aan alle bijbehorende verplichtingen. Is een hond ook dan nog een geschikt inbraakpreventiemiddel?

Een hond is een fijn gezelschapsdier voor veel mensen en hij maak vaak jaren onderdeel van een gezin uit. Dit komt mede doordat een hond gemiddeld genomen een jaar of tien tot vijftien wordt. Met een hond kunt u niet zomaar weg van huis gaan aangezien deze regelmatig uitgelaten moet worden. Een hond is met 1000 euro per jaar duurder dan een gemiddeld alarmsysteem. 

Een hond kan door te blaffen een waarschuwende en preventieve functie hebben. Neem een waakhond nooit alleen voor de beschermende functie. Een hond is namelijk boven alles een gezelschapsdier.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel