7 redenen om een asieldier te adopteren 

In de vakantie zijn er veel dieren die naar het asiel worden gebracht. Het adopteren van een (van deze) asieldieren is een hele stap. Toch zijn er goede redenen om een dier uit het asiel te adopteren. Wij noemen er zeven.

1. Je geeft het dier een tweede kans
Asieldieren belanden door verschillende oorzaken in het asiel. Soms wordt de eigenaar ziek en een andere keer spelen de financiën of een allergie een belangrijke rol. Door een asieldier te nemen, geef je het dier de tweede kans die ze bij het vorige baasje niet had. 

2. Er is veel keus in dieren en rassen
Het asiel heeft verschillende dieren en bovendien ontzettend veel verschillende rassen. Dit zijn zowel jonge als iets oudere dieren. 

3. Je redt misschien het leven van het dier
In sommige asielen krijgen dieren een spuitje als ze niet snel genoeg worden opgehaald. Dit gebeurt natuurlijk niet meer met het dier dat u uit het asiel haalt. 

4. Asielkatten zijn gesteriliseerd, gecastreerd, ingeënt  
De katten worden veelal in het asiel gecastreerd of gesteriliseerd. Dit wordt mede gedaan omdat het aantal katten in Nederland tegenwoordig te hoog ligt. Het aantal zwerfkatten zal op den duur door castratie en sterilisatie afnemen.  

5. Asieldieren hebben een chip
Elk asieldier wordt voorzien van een chip waarmee de eigenaar weer terug te vinden is. De contactgegevens van de eigenaar zijn op de chip te vinden. Dit betekent dat het dier snel weer bij de rechtmatige eigenaar is.

6.  Je draagt je steentje bij tegen broodfok
Er zijn veel fokkers die geen liefde voor de dieren hebben maar dieren zijn gaan fokken omdat ze er veel geld mee kunnen verdienen. Dit wordt broodfok genoemd. Door een asieldier te adopteren zorg je ervoor dat er niet nog meer aan broodfok wordt gedaan dan nu al het geval is. 

7.  Heel veel liefde 
Een asieldier krijgt een tweede kans op het moment dat het geadopteerd wordt. Na een werkdag kom je thuis en dan is er niets fijner dan begroet worden door je huisdier. Het meest belangrijke argument om voor een asieldier te gaan is volgens ons dan ook het geven en krijgen van heel veel liefde. 

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel