Hoe was je een hond?

Een hond die buiten speelt, zal ongetwijfeld af en toe vies worden. Het is dan verstandig om de hond te wassen. Dit zorgt niet alleen voor een frissere geur maar is ook nog eens beter voor de gezondheid van de hond.

Tips voor het wassen

Voor het wassen kan beginnen, doe je er verstandig aan om de hond eerst goed te borstelen. Zorg ervoor dat alle klitten goed uit de vacht zijn en verwijder ook de halsband. Een vacht die makkelijk door te borstelen is, zal ook makkelijk schoon te maken zijn.

Een badkuip kan glad zijn voor een hond. De aanschaf van een antislipmat in de badkamer kan voorkomen dat je hond uitglijdt tijdens het wassen. Vul de badkuip met water, tot het tot helft van de pootjes van de hond komt, of kies ervoor om gebruik te maken van de douchekop. Probeer eventueel beide mogelijkheden om te kijken wat je zelf – en de hond - prettigst vindt.

Twijfel je of je hond wel of niet zal schrikken van het water en halverwege de schoonmaakbeurt de benen zal nemen? Was hem dan de eerste keer alleen maar met lauw water voor je met shampoo aan de slag gaat.

Stappenplan voor het wassen van de hond:
1. Hond natmaken met lauwwarm water (vermijd ogen, oren en neus)
2. Shampoo op de nek en rug en van daaruit de vacht wassen
3. Even in laten trekken
4. Grondig uitspoelen zodat er geen zeepresten achterblijven
5. De hond zich uit laten schudden
6. Met een (oude) handdoek de vacht droogmaken

Maak geen gebruik van normale shampoo


Een normale shampoo kan essentiële oliën uit de huid van de hond halen. Maak daarom altijd gebruik van een shampoo die speciaal voor honden is ontwikkeld. Op deze manier voorkom je dat de huid van de hond beschadigt.

Er zijn verschillende soorten hondenshampoos op de markt. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt per huidtype. Zo zijn er shampoos speciaal voor de vette, droge, schilferige en gevoelige huid. Ook zijn er speciale shampoos voor honden die allergisch reageren. Een andere shampoo die veel wordt gebruikt heeft een specifieke functie; de anti-vlooien en tekenshampoo.  

Wil je je hond gaan wassen en ben je nog op zoek naar een geschikte shampoo? Alleshier4uwdier heeft een ruim assortiment shampoos voor de hond. 

 

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel