Tips om jouw pup zindelijk te maken

Het zindelijk maken van de hond is een belangrijk onderdeel in de opvoeding. Maar hoe maak je een hond zindelijk? En wat moet je doen wanneer de pup toch binnen plast of poept?

Zindelijkheidstraining

Begin zo snel mogelijk met de zindelijkheidstraining van je puppy. Aangezien je een hond op deze jonge leeftijd moeilijk commando’s kan laten opvolgen, dien je vooral op het gedrag van de pup te anticiperen. Let bijvoorbeeld goed op als hij vrij rond loopt in de keuken of woonkamer. Zodra de kleine viervoeter een lange tijd op één plek blijft snuffelen of als hij onrustig heen en weer loopt, is de kans groot dat hij moet plassen of poepen. Breng hem dan direct naar buiten, naar een plek waar hij zijn behoeftes mag doen. Zo leer je jouw puppy waar hij wél mag plassen of poepen, in plaats van waar níet.

Wat te doen bij ‘ongelukjes’?
Als vanzelfsprekend wordt jouw pup niet in één keer zindelijk. Het komt dan ook geregeld voor dat jouw puppy af en toe nog een ‘ongelukje’ heeft. Als je dit ziet gebeuren, raden wij aan om het direct op te ruimen. Straf je kleine viervoeter hier niet voor. Wanneer je hem straft kan het voorkomen dat hij bang wordt en niet meer durft te plassen of poepen in jouw bijzijn.

Help! Mijn pup piept ’s nachts                      

Het komt regelmatig voor dat de pup de eerste nachten uw aandacht probeert te trekken door te piepen. Hij is immers weggehaald uit zijn vertrouwde omgeving en mist de warmte en veiligheid van het nest. Wanneer het kleine hondje ’s nachts begint te piepen moet je jezelf afvragen of hij piept om aandacht of dat hij moet plassen of poepen.

Laat in beide gevallen de pup naar buiten. Negeer hem wanneer hij blijft piepen nadat hij zijn behoeftes heeft gedaan. Zo leert je puppy dat hij niet hoeft te piepen voor aandacht.

Wees geduldig

Maak je geen zorgen wanneer jouw puppy na een maand nog niet zindelijk is. De ene pup wordt nu eenmaal sneller zindelijk dan de andere. Mocht jouw hondje na meer dan twee maanden nog niet zindelijk zijn, neem dan contact op met jouw dierenarts voor advies. 

 

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel