7 tips voor het knippen van hondennagels

De meeste hondenbaasjes vinden het knippen van de nagels van hun hond geen prettig klusjes. Normaal  gesproken slijten de nagels van honden af bij het lopen over een harde ondergrond, waardoor bijknippen niet nodig is. Wanneer een hond wat ouder wordt en minder ver kan lopen of om andere redenen niet veel loopt, kan het nodig zijn om de nagels te knippen. Met deze tips knipt u zonder probleem de nagels van uw hond.

Ook als uw hond wel veel op een harde ondergrond loopt is het belangrijk om regelmatig te controleren of de nagels niet te lang zijn. Het kan voorkomen dat de nagels van uw hond een afwijkende stand hebben. De meeste honden hebben bijvoorbeeld een duimnagel die de grond bijna nooit raakt. Controleer regelmatig of deze afwijkende nagels niet te lang zijn. U kunt zien dat de nagels te lang zijn als ze de grond raken terwijl de hond rechtop staat. De tenen gaan daardoor omhoog staan, waardoor er druk op de voeten ontstaat. Tevens kan de nagel de huid beschadigen, ingroeien of afscheuren.

1. Het knippen van de nagels aan de voorpoten van uw hond gaat het beste als het dier zit. Het knippen van de nagels van de achterpoten gaat beter als de hond op zijn zij ligt.

2. Een grote nageltang is het meest geschikt om de nagels mee te knippen.

3. Heeft uw hond heel lichte nagels? Dan is het gemakkelijk om te zien tot waar u kunt knippen. In het roze gedeelte van de nagel zit het leven. Voorkom dat u hierin knipt: dit is erg pijnlijk voor de hond.

4. Bij een donker gekleurde nagel is het lastiger om te bepalen waar u kunt knippen. Knip daarom niet meteen, maar voer eerst de druk op met de nageltang. Als de hond zijn poot terugtrekt zit u te hoog: probeer het iets lager nog eens.

5. Heeft u onverhoopt in het leven van de nagel geknipt? Dan kan er een flinke bloeding ontstaan die er heel ernstig uitziet. Hoewel dit erg pijnlijk is voor de hond, is het relatief ongevaarlijk en stopt de bloeding vanzelf.

6. Denk om uw eigen veiligheid en houd uw hoofd tijdens het knippen niet te dicht bij het hoofd van de hond. Als de hond schrikt of pijn heeft, kan hij in een reflex van zich afbijten.

7. Vindt de hond het erg vervelend of eng als zijn nagels geknipt worden? Maak er iets leuks van en houd snoepjes bij de hand. Beloon uw hond als hij zich goed gedraagt.

Neem een kijkje in onze webshop voor alle verzorgingsproducten voor uw hond.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel