• Specific kattenvoer FXD - Adult
  Specific kattenvoer FXD - Adult

  Complete voeding voor volwassen kattenSPECIFIC® FXD Adult is een complete, uitgebalanceerde voeding voor volwassen katten. De mineralensamenstelling en de urine pH dragen bij aan het optimaal functioneren van de lage…

 • Specific kattenvoer FXW - Adult - 100 gram
  Specific kattenvoer FXW - Adult - 100 gram

  Uitgebalanceerde voeding voor volwassen kattenSPECIFIC® FXW Adult is een complete, uitgebalanceerde voeding voor volwassen katten.

  IngrediëntenVarkensvlees, rundvlees, vis, eieren, psyllium husk, rijst, mineralen,…

✓ Dagelijkse voeding afgestemd op uw kat✓ Eenvoudig online bestellen✓ Gratis persoonlijk advies van onze dierenartsen

Specific kattenvoer

Specific kattenvoer is een kattenvoedingslijn aangepast op uw kat, ontwikkeld door dierenartsen, biologen en voedingsdeskundigen van het Britse farmaceutische bedrijf Dechra. Met Specific kattenvoer helpt u uw volwassen kat bij veelvoorkomende gezondheidsproblemen, zoals struvietstenen of hart- en nierklachten. Onze dierenartsen adviseren u graag bij het vinden van de juiste kattenvoeding.

Soorten Specific dieetvoeding

Een van de soorten dieetvoeding van Specific is de Specific Crystal Management. Dit is een volledige dieetvoeding voor volwassen katten om struvietsteenvorming en aandoeningen aan de lage urinewegen te verminderen. Deze uitgebalanceerde kattenvoeding zorgt voor een optimaal functioneren van de lage urinewegen. Vraag ons advies of dat van uw eigen dierenarts voordat u deze voeding voor uw kat bestelt. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten Specific dierenvoeding die u bij alleshier4uwdier vindt.

Soort kattenvoer

Kenmerken

Geschikt voor

Bestellen

Specific kattenvoer FXD – Adult

 • Onderhoudsvoeding voor volwassen katten tot 8 jaar om het ideale gewicht van de kat te behouden en om blaasstenen en haarballen te voorkomen.
 • Droogvoer (brokken)

Katten van 1 t/m 7 jaar (adult)

Bestel hier Specific kattenvoer FXD voor uw volwassen kat

Specific kattenvoer FXW – Adult

 • Onderhoudsvoeding voor volwassen katten tot 8 jaar om het ideale gewicht van de kat te behouden en om blaasstenen en haarballen te voorkomen.
 • Natvoer

Katten van 1 t/m 7 jaar (adult)

Bestel hier Specific kattenvoer FXW voor uw volwassen kat

Specific kattenvoer FCD – Crystal prevention

 • Dagelijks dieetvoer om vorming van blaasstenen op te lossen en de kans op nieuwe blaasstenen te voorkomen.
 • Droogvoer (brokken)

Katten van 1 t/m 7 jaar (adult) met blaasstenen, alleen op advies van dierenarts

Bestel hier Specific kattenvoer FCD Crystal prevention voor uw volwassen kat

Specific kattenvoer FCW – Crystal prevention

 • Dagelijks dieetvoer om vorming van blaasstenen op te lossen en de kans op nieuwe blaasstenen te voorkomen.
 • Natvoer

Katten van 1 t/m 7 jaar (adult) met blaasstenen, alleen op advies van dierenarts

Bestel hier Specific kattenvoer FCW Crystal prevention voor uw volwassen kat

Specific kattenvoer FCD-Light – Crystal prevention

 • Dieetvoer om vorming van blaasstenen op te lossen en de kans op nieuwe blaasstenen te voorkomen.
 • Droogvoer (brokken)

Katten van 1 t/m 7 jaar (adult) met blaasstenen en overgewicht of met een lage energiebehoefte (bijvoorbeeld de inactieve binnenkat)

Bestel hier Specific kattenvoer FCD-Light Crystal prevention voor uw volwassen kat

 

Specific kattenvoer veilig online kopen

Specific kattenvoer is veilig en eenvoudig online te kopen. Bovenaan deze pagina vindt u ons aanbod dieetvoer van Specific. Klik op het winkelwagentje om de kattenvoeding te bestellen. Doorloop de vier stappen, waarin u onder andere uw persoonlijke en betaalgegevens invult. Bij bestellingen boven de € 35,- betaalt u geen verzendkosten. Bestelt u voor 13:00 uur? Dan kunt u uw bestelling de eerstvolgende werkdag bij u thuis verwachten.

Welke voeding heeft mijn kat nodig?

Voor een goede gezondheid en weerstand van uw kat is kwalitatief kattenvoer noodzakelijk. Er zijn veel verschillende soorten kattenvoer, waardoor de keuze voor een bepaald soort lastig is. Bij de keuze voor kattenvoeding kunt u met een aantal punten rekening houden.

De leeftijd van de kat

Bij de keuze voor de juiste voeding voor uw kat is de leeftijd een aandachtspunt. In de eerste fase van het leven heeft een kat andere voedingsbehoeften dan wanneer hij groter is. Zo heeft een kitten energierijk en licht verteerbaar voer nodig, terwijl een volwassen kat voeding nodig heeft die de natuurlijke weerstand versterkt. Een senior kat heeft meer behoefte aan voeding die bijdraagt aan soepele gewrichten, omdat katten in deze levensfase minder actief zijn. Let er daarom bij de aanschaf van kattenvoer op of de voeding geschikt is voor kittens, de volwassen kat of de senior kat.

Droogvoer of natvoer

De keuze voor droogvoer of natvoer is aan uzelf en natuurlijk ook een beetje aan uw kat. Er is geen goed of fout. Om u toch te helpen bij het maken van deze keuze zetten wij de voor- en nadelen van beide soorten op een rij.

Voordelen droogvoer

Nadelen droogvoer

Bederft niet snel

Lage hoeveelheid vocht

Heeft geen onaangename geur

Hoog koolhydraatgehalte

 

Past minder bij het natuurlijke dieet van de kat

 

Voordelen natvoer

Nadelen natvoer

Bevat hoge hoeveelheid vocht

Heeft onaangename geur

Lijkt op het natuurlijke dieet van de kat

Bederft snel

Weinig koolhydraten

 

 

Allergieën

Niet alleen mensen, maar ook katten kunnen last hebben van allergieën, overgewicht of andere gezondheidsproblemen. Speciale voeding, zoals Specific of Trovet kattenvoer, kan hierbij een uitkomst zijn. Kijk in de zoektocht naar de juiste voeding altijd naar de ingrediënten en beschrijving. Bij ieder soort voer staat aangegeven voor welke allergie deze geschikt is.

Hoeveelheid

Als u weet welke voeding u uw kat moet geven, dient u ook nog na te denken over de hoeveelheid voeding die u uw kat geeft. Hoewel er op al onze verpakkingen richtlijnen worden gegeven voor de hoeveelheid voeding die een kat nodig heeft, is niet iedere kat hetzelfde. De ene kat heeft namelijk een andere stofwisseling dan de andere. Houd uw kat daarom zelf goed in de gaten.

Neem contact op

Heeft u vragen over welk soort kattenvoer het beste bij uw kat past? Bel onze dierenartspraktijk in Zwolle/Zwartewaterland via 038 477 1951 of mail naar info@dapzw.nl.

© 2012 - 2021 alleshier-4-uwdier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel